ION-projecten in de schijnwerpers

 
 
Actuele informatie over het project Veilig Verhuizen en de pilot Huisartsenposten staat nu op de ION-site.

In de ION-database zijn de gegevens van patiënten gekoppeld aan de AGB-code van hun huisarts of huisartspraktijk en geldt inschrijven is uitschrijven. Dat houdt in dat een patiënt slechts aan één AGB-code gekoppeld kan zijn. Dat biedt allerlei mogelijkheden om de administratieve rompslomp van huisartsen te verminderen. Vandaar dat ION het voortouw heeft genomen in het project Veilig Verhuizen en de pilot Huisartsenposten.

Veilig Verhuizen

Bij de verhuizing van een patiënt naar een andere huisarts wordt nog heel vaak het hele patiëntendossier uitgeprint. Het is een doorn in het oog van veel huisartsen dat zij met al die papieren worden opgezadeld en dat die dossiers niet goed, gemakkelijk en veilig elektronisch kunnen worden overgedragen. Er wordt hard gewerkt om dit probleem op te lossen. ION speelt daarbij een faciliterende rol. Hier leest u de actuele stand van zaken.

Pilot Huisartsenposten

Elk jaar moeten huisartsen aan de huisartsenpost opgeven hoeveel patiënten er in hun praktijk staan ingeschreven. Dat is een bewerkelijk proces voor huisartsen zelf en voor de huisartsenposten. Met behulp van gegevens uit de ION-database kan dat een stuk gemakkelijker. Er loopt momenteel een pilot om daar ervaring mee op te doen. Meer informatie vindt u hier.