Nieuwe kruistests tussen HISsen

 
 
Elektronische overdracht van patiëntendossiers wint stap voor stap terrein. Het gaat nog niet vlekkeloos maar wel steeds beter. Opnieuw wordt opnieuw getest wat er wel en niet kan. Alle HIS-leveranciers werken daaraan mee.

Tests op locatie

Op dit moment is Marcel Leijten, technisch projectleider Veilig Verhuizen ION, bezig met een ronde langs alle HIS-leveranciers. Hij test samen met de verantwoordelijke technici hoe het ervoor staat met het elektronisch in- en uitspoelen van patiëntendossiers. Elk HIS heeft een testdossier geleverd en al die testdossiers worden bij elk HIS getest. En alle problemen die boven water komen, worden meteen geanalyseerd. Na enig gepuzzel is de oorzaak altijd te achterhalen en wordt duidelijk wie in actie moet komen, de leverancier van het verzendende of het ontvangende HIS, of allebei. Een spannend traject!

Resultaten

De uitkomsten van deze testronde presenteren we op het NedHIS & EZD-congres op 20 maart aanstaande in Vianen. Als je daarbij wil zijn, moet je je inschrijven voor de workshop 'Patiëntendossiers elektronisch verhuizen? Gewoon doen!' Meer info over dit congres.