Overdracht via ZorgMail File Transfer

 
 
Er waren al diverse (lokale) oplossingen om een patiëntdossier elektronisch te verhuizen van huisarts naar huisarts. Tijdens het NedHIS & EZD-congres op 9 april is ZorgMail File Transfer (ZFT) gelanceerd. Hiermee kunt u voortaan de medische gegevens (‘het dossier’) van patiënten, die uit uw praktijk vertrekken, beveiligd en elektronisch overdragen aan de nieuwe huisarts, overal in Nederland.

WERKWIJZE?

Deze applicatie is gekoppeld aan het inschrijfproces van de ION database. Als een huisarts een patiënt inschrijft in de ION database, wordt automatisch een bericht verstuurd aan de Edifact-postbus van de praktijk van de oude huisarts. Daarin staat de link naar de ZFT-website, waar het dossier veilig en gemakkelijk overgedragen kan worden. Huisartsen kunnen deze web-applicatie ook direct bereiken. Het is handig om de ZFT-site in de favorieten te zetten.

Nota bene. Voordat u op de webpagina van ZFT komt, moet u met uw geldige VECOZO-certificaat of UZI-pas inloggen.

VOORTAAN ZFT GEBRUIKEN!

Veel huisartsen maken mogelijk gebruik van de berichtenbox om dossiers te verhuizen maar die is daar eigenlijk niet voor bedoeld. Nu ZFT beschikbaar is, wordt een dringend beroep op huisartsen gedaan om deze berichtenbox niet meer te gebruiken voor het overdragen van patiëntdossiers.

SAMENWERKING

ZFT is tot stand gekomen dankzij de samenwerking tussen VECOZO, ENOVATION en Stichting ION.

KOSTEN?

Voor huisartsen zijn aan het gebruik van ZFT geen kosten verbonden.

MEER WETEN?

Bekijk de ZFT-instructiefilm.
In 7 minuten laat huisarts Constant Mostart zien hoe het ZFT-overdrachtproces in de praktijk verloopt.

Of lees hoe ZFT werkt in de handleiding.

Voor vragen over het gebruik van ZorgMail File Transfer kunt u contact opnemen met de supportafdeling van uw regionale ZorgMail partner...
• Midden-Nederland: Z-Netwerken - 0345 53 69 25
• Groningen, Friesland en Noord-Drenthe: GERRIT Diensten - 085 76 040 76
• Zuidoost Brabant: RZCC - 040 239 30 00
• Overige regio's: ENOVATION - 010 288 16 17