Het lukt me niet om een patiënt die vandaag door een andere huisarts is aangemeld en bij mij is afgemeld, opnieuw aan te melden. Hoe kan dat?

 

Patiënten kunnen niet voor de tweede keer op dezelfde dag worden aangemeld in de ION-database als daar al een actieve relatie bestaat. Een patiënt wordt namelijk op de dag van aanmelding ingeschreven bij de nieuwe huisarts en de voorgaande dag uitgeschreven bij de voormalige huisarts. Dat kan niet als de datum van aanmelding dezelfde is als de datum van afmelding. Via de software vindt deze datumcontrole plaats. 
Patiënten kunnen slechts een actieve relatie hebben met één huisarts. Daarom is het niet mogelijk om patiënten in te schrijven als er al een actieve relatie bestaat in de ION-database, op een datum in het verleden. Daarom luidt het advies om nieuwe patiënten direct in te schrijven. U kunt dat voor individuele patiënten dagelijks doen via de VECOZO-website. U kunt er ook voor kiezen om dat een keer per week batch-gewijs te doen via de ION-software van uw HIS of VIP Calculus. Kies dan altijd voor de actuele datum. 
Het is ook niet mogelijk om patiënten alvast aan te melden, op een toekomstige datum.

Let op! Verwerk uw aanmeldingen voordat het kwartaal ten einde loopt. De eerste dag van een kwartaal is de peildatum voor de inschrijftarieven. Om onzuivere declaraties te voorkomen worden mutaties die op de eerste dag van een kwartaal worden aangeboden pas op de tweede dag van het kwartaal verwerkt en op naam ingeschreven. Uitgezonderd een inschrijving op naam van een patiënt met wie nog geen actieve relatie in ION bestaat.

Terug naar vorige pagina