Hoe houd je het bestand in de ION-database up to date?

Met de ION-module van uw softwareleverancier (van uw HIS of van VIP) kunt u niet alleen de initiële vulling doen maar ook het bestand van de patiënten die op uw naam zijn ingeschreven up-to-date houden.
Dat gaat op de volgende manier:
1. U leest een nieuw patiëntenbestand in.
2. U draait een COV-controle.
3. Als u daarna de batchcontrole van ION doet, kan het programma uw patiëntenbestand vergelijken met de patiënten die al in de ION-database staan. Uw nieuwe (aan te melden) patiënten komen dan in het scherm aanmelden te staan en de af te melden patiënten in het scherm afmelden.
4. U hoeft dan alleen maar op de juiste knop te klikken en u hebt al uw eigen patiënten weer op uw naam staan.
Raadpleeg de handleiding van uw leverancier voor de juiste werkwijze.

Let op!Het is belangrijk dat u patiënten aan- en afmeldt voordat u uw inschrijftarieven declareert.

In de ION-database geldt het principe van 'nieuw aanmelden is gelijktijdig afmelden bij de oude huisarts'. De oude huisarts krijgt in dat geval automatisch een melding van uitschrijving waarbij de datum van afmelding de dag voor de datum van aanmelding wordt.

Let op! De eerste dag van een kwartaal is de peildatum voor de inschrijftarieven. Om onzuivere declaraties te voorkomen worden mutaties op de eerste dag van een kwartaal pas op de tweede dag van het kwartaal verwerkt en op naam ingeschreven.

Terug naar vorige pagina